Колектив висловлює глибоке співчуття з приводу раптової смерті нашого колеги Георгія Миколайовича Войтенка

Колектив Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ України висловлює глибоке співчуття рідним та близьким з приводу раптової смерті 30 січня 2020 року нашого колеги, заслуженого лікаря України, доктора медичних наук, професора Георгія  Миколайовича Войтенка.

Георгій Миколайович народився 13.04.1942 у

Києві. У 1966 році закінчив педіатричний факультет Київського медичного інституту ім. акад. О.О.Богомольця.

У 1970 році йому було присвоєно науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю – токсикологія, у 1980 році – наукове звання старшого наукового співробітника за спеціальністю – біохімія, 1989 року – науковий ступінь доктора медичних наук за спеціальністю – фармакологія, та наукове звання доцента по кафедрі фармакології, у 1992 році –  наукове звання професора по кафедрі клінічної фармакології. Лікар-терапевт вищої категорії з 1991 року.

Георгій Миколайович активно займався науковою діяльністю. Ним опубліковано більше 250 наукових праць, в тому числі 5 навчальних посібників, 7 монографій, 19 авторських свідоцтв, 2 патенти на винаходи, 6 методичних рекомендацій. Він автор програм післядипломного навчання лікарів та викладачів із клінічної фармакології, клінічної фармації та фітотерапії для лікарів і провізорів.

До останнього часу він постійно проводив лекції, практичні та семінарські заняття на основних та суміжних циклах. Підготував 2 кандидатів наук, 1 магістра.

У 2009 році Указом Президента України йому було присвоєно Почесне звання «Заслужений лікар України».

Розділяємо біль тяжкої втрати з рідними та друзями Георгія Миколайовича та глибоко сумуємо з приводу його смерті. Світла пам’ять про цю чудову Людину завжди житиме в наших серцях.

Прощання з Георгієм Миколайовичем відбудеться в суботу 1 лютого об 11 годині за адресою: вулиця Байкова, 16, Київ, Київський крематорій.