Дослідницько-випробувальний центр

Дослідницько-випробувальний токсикологічний центр Наукового центру акредитований Національним агентством з акредитації України на відповідність щодо вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 (EN ISO/IEC 17025:2017, IDT, ISO/IEC 17025:2017, IDT) в сфері фізико-хімічних, спектрометричних, хроматографічних, мікробіологічних, токсикологічних, імуноферментних, молекулярно-генетичних, радіологічних випробувань харчових продуктів та продовольчої сировини, води питної, матеріалів, що застосовуються у харчовій промисловості, напоїв спиртних, вин, тютюнової сировини та виробів з неї, товарів легкої промисловості, медичних виробів, засобів дезінфекційних та антисептичних, парфумерно-косметичної продукції, виробів дитячого призначення, лікарсько-технічної сировини, пестицидів і агрохімікатів, протруєного насіння, товарів побутової хімії, будівельних матеріалів та виробів з них, полімерних матеріалів та виробів з них, об’єктів навколишнього середовища, засобів активної оборони, біологічних субстанцій, відходів виробництва, ГМО (атестат про акредитацію № 20375 від 22 березня 2023 року, чинний до 02 вересня 2024 року). Компетентність ДВТЦ засвічена НААУ з присвоєнням знаку ILAC MRA міжнародної кооперації з акредитації.

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів уповноважено (наказ № 260 від 24 березня 2020 року) ДВТЦ Наукового центру на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) для цілей державного контролю (фізико-хімічних, спектрометричних, хроматографічних, мікробіологічних, токсикологічних, імуноферментних, молекулярно-генетичних, радіологічних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини).


Для проведення випробувань необхідно заповнити заяву (Ф.7.1.01.00.01) та звернутися/надіслати поштою (вул. Героїв Оборони, 6, м. Київ, 03127) або надіслати скан заповненої заяви на е-mail: office@medved.kyiv.ua

 

ПРАВИЛО ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО ВІДПОВІДНІСТЬ ПРОДУКЦІЇ
ВИМОГАМ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ

Згідно п. 7.1.3 ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій» (EN ISO/IEC 17025:2017, IDT; ISO/IEC 17025:2017, IDT) Дослідницько-випробувальний токсикологічний центр на вимогу замовника проводить оцінку відповідності наданих на випробування зразків встановленим вимогам з урахуванням невизначеності результатів вимірювання та застосуванням наведеного нижче правила прийняття рішення про відповідність:

˗ якщо інтервал невизначеності для результату вимірювання міститься всередині області допустимих значень, відповідність вимогам може бути гарантована (висновок – відповідає заданим вимогам);

˗ якщо інтервал невизначеності для результату вимірювання повністю міститься в області недопустимих значень, можна гарантувати невідповідність вимогам (висновок – не відповідає заданим вимогам);

˗ якщо інтервал невизначеності для результату вимірювання містить граничне значення, оцінка відповідності не дає змоги беззаперечно стверджувати, що значення характеристики відповідає або не відповідає заданим вимогам (висновок – неможливо констатувати відповідність).

Правило прийняття рішення про відповідність відповідає вимогам ДСТУ ISO/IEC Guide 98-4:2018 Невизначеність вимірювань. Частина 4. Роль невизначеності вимірювань під час оцінювання відповідності (ISO/IEC Guide 98-4:2012, IDT), ДСТУ ISO 10576-1:2006 Статистичні методи. Настанови щодо оцінювання відповідності заданим вимогам. Частина 1. Загальні положення (ІSO 10576-1:2003, ІDT), ILAC G8:09/2019 Guidelines on Decision Rules and Statements of Conformity.